Muistoissa kulkee suurin rakkauteni C.I.B. NORD BALT MULTI CH Bullgrin´s Charmed One 'Oili'.

Omistamme tytöt yhteistyössä kennel Bullgrin's (bullmastiffit), kennel Wheelback's (bulldogit) ja kennel Taxgemena (mäyräkoira) kanssa.

keskiviikko 8. lokakuuta 2008

Viime päivien ohjelmaa..

Alkuviikosta minulla oli mahtava tilaisuus päästä seuraamaan yhtä siemennystä Mäntsälään. Nyt olenkin päässyt lyhyessä ajassa tutustumaan koirien spermapankkiin, siemennykseen ja auttamaan synnytyksessä. Mielenkiintoisesti olen saanut perehtyä kaikkii eri juttuihin, joihin ei normaalisti mukaan pääse. Siemennyksen esimerkiksi toteutettiin tähystyskameran avulla ja se jos mikä oli mielenkiintoiseta seurattavaa. Aikamoista tiedettä se on koirienkin pentujen tekemeinen ja vaatii kyllä kunnon perehtymistä kasvattajalta.

Eilen treenasimme pienellä porukalla tokoa. Päätimme aloittaa säännölliset treenit tuolla porukalla. Treenaamme Ala-tikkurilassa yhdellä kentällä noin kerran viikossa. Mukana porukassa oli bullmastiffeista Sanna Ainon ja Viljon kanssa, Johanna Hägän kanssa ja Heidi Ennin kanssa. Lisäksi mukana oli yksi Amerikanbulldoggi omistajansa kanssa ja minä Oilin kanssa. Aune liittynee seuraan juoksujen loputtua.

Treenit pyritään pitämään tehokkaina ja liikkeitä harjoitellaan yhtäaikaisesti kaikkien kanssa, jotta liikaa odottelua ei synny. Jokaisen tapaamisen jälkeen annamme toisillemme myös tarkat yhtä tai kahta liikettä koskevat kotiläksyt.

Oilin tottistelu on melko hyvällä mallilla. Neiti tietää harjoiteltavien liikkeiden juonen ja tekee ne bullmastiffimaisella luonteellaan. Kaikkein huonoimmalla pohjalla on seuraaminen. Siihen ei tunnu saavan potkua millään ja seuraamisen huonous pilaa myös monet muut liikkeet. Eilen kokeilin seuraamista sattumalta frisbee kädessä, ja voihan että!Neitihän seurasi vallan innoissaan. Täytyy toivoa, että tuo into säilyy, niin treenaamiseen tulee lisää pontta. Kotiläksyksi tulikin muutaman askeleen seuraamisia liittämällä siihen käännöksen jompaan kumpaan suuntaan. Nyt on Oilin kanssa tärkeää harjoitella itse liikkeelle lähtöä ja tehtävä seuraamiset lyhyenä, jotta mielenkiinto säilyy. Toinen kotiläksy oli luoksetulon harjoittelu erittäin lyhyellä matkalla, tarkoitus on harjoitella luoksetulon ns. loppupäätä eli oikein sivulle tuloa.

Koska kuvia ei koiriin liittyvästä ohjelmasta toistaiseksi ole, niin laitan tähän muutaman kuvan viikonlopun reissultani. Kävimme tutustumassa etukäteen tammikuun AlppiHupellus kohteeseen, sekä nollasimme viime kauden Hupellusporukalla (http://www.hupellus.net/).


Matkalla Genevestä La Plagneen pysähdyimme lounaalle ihanassa Annecyssa.



La Plagnen ylin kylä Belle Plagne (2010m) Ranskassa on tällä hetkellä vain ammujen kansoittama.


Kausi korkattiin suorittamalla ensimmäinen lasku Tignesissä yli 3000m korkeudessa. (kuva otettu alempaa parkkipaikalta)


Kauniita maisemia riitti alati ihailtavaksi (Tignes Le Lac).


Alpeilla vierailun jälkeen rentouduttiin yksi ilta Genevessä ja yksi ilta Lausannessa, tietenkin neljän tähden hotelleissa ;D Kuva Lausannesta, jonka hotellistamme oli näköala Geneven järvelle.


Lausannessa lähdössä kotia kohti.

2 kommenttia:

Sini Backholm kirjoitti...

Mahtavia kuvia. Mä käyn täällä seurailemassa säännölisen epäsäännöllisesti teidän koirien elämää :D Saako lisätä teidät meidän blogi-listalle?

Viivi kirjoitti...

Heippa Sini!
Tottahan toki voit linkata. Mä linkkasin teitin blogin kanssa meidän blogiin ;D