Muistoissa kulkee suurin rakkauteni C.I.B. NORD BALT MULTI CH Bullgrin´s Charmed One 'Oili'.

Omistamme tytöt yhteistyössä kennel Bullgrin's (bullmastiffit), kennel Wheelback's (bulldogit) ja kennel Taxgemena (mäyräkoira) kanssa.

torstai 23. lokakuuta 2008

Frisbeellä vauhtia treeneihin!

Aloitimme tokoilun tehotreenit omalla kaveriporukalla muutama viikko sitten.
Eilen oli taas treeni-ilta. Sovimme alusta lähtien, että treenit pidetään kompakteina, tehokkaina ja aina annetaan tarkat kotiläksyt.

Muutama kerta on vasta treenattu, mutta jotenkin musta tuntuu, että Oilissa alkaa nyt jo näkyä selkeää edistystä aikaisempaan. Oilille sopii ilmeisesti jämäkät treenit! Iso kiitos kuuluu myös Sannalle. Sanna osaa antaa uusia vinkkejä liikkeisiin ja Aino on mitä parhain esimerkki meille muille treenaajille.

Oilin heikkous on aina ollut seuraaminen. Siitä on puuttunut puhti kokonaan. Oili osaa lähes kaikki alokasluokan liikkeet, mutta tekee niistä osan aivan liian laiskasti. Seuraamisen laiskuus pilaa entisestään muitakin liikkeitä. Nyt treeneissä onkin painotettu seuraamista lyhyissä pätkissä. Olemme harjoitelleet seuraamisen lähtöjä ja käännöksiä hyvin lyhyillä matkoilla. Välissä on sitten aina innostettu koiria leikkimällä. Oilia ei kiinnosta juurikaan monet lelut, vähiten ehkä tokopatukka. Toissa kerralla tajusin ottaa treeneihin mukaan frisbeen ja kylläpäs tuli eloa tyttöön. Ainakin eilen vielä frisbee sai Oilin vilkastumaan. Toivotaan ettei innostus siihen laannu. Tästä lähtien frisbeellä leikitään vain treenien tauoilla, jotta mielenkiinto säilyisi.

Luoksetuloja treenattiin kaksiosaisina. Ensin harjoiteltiin luoksetulon asentoa muutaman metrin matkalla ja sitten itse vauhtia pitkällä matkalla, juosten lopussa koiraa karkuun. Pyydän Oilin tässä liikkeessä suoraan sivulle ja nyt näyttää tämäkin sujuvan jo täysin ilman käsimerkkiä.

Muita treenattuja liikkeitä olivat liikkeestä maahan ja paikalla olo. Nämä tulivatkin tällä kertaa myös kotiläksyiksi. Maahanmenoa täytyy harjoitella, jotta siihen saataisiin ripeyttä. Ohjeeksi tuli mennä itse kyykkyyn vauhdilla käskyn yhteydessä. Oili osaa tämänkin liikkeen jo hyvin, mutta maahan meno on todella, todella hidasta. Eli nyt hieman takapakkia ja koitetaan saada liikkeeseen vauhtia. Paikalla olo sujuu meiltä ihan hyvin, asentoa voisi koittaa jatkossa ruveta hiomaan, Oili kun meinaa mennä hieman länään maatessaan.

Tällä kertaa mukana treeneissä oli myös Aune ja Lassi. Jotenkin tuntui, että heilläkin meni liikkeet tavallista paremmin Sannan opastuksessa. Seuraamisessa Aune on aina ollut todella skarppi, kun taas paikalla olo ja ylipäätänsä maahan meno on haastellisempaa. Mutta eilen tuntui, että nekin sujuivat aikaisempaa paremmin.

Tänään illalla tytöt saavatkin vieraan. Iki-ihana Burt-poju tulee taas hoitoon! Innolla jo odotamme valkoista prinssiä!

Ei kommentteja: