Muistoissa kulkee suurin rakkauteni C.I.B. NORD BALT MULTI CH Bullgrin´s Charmed One 'Oili'.

Omistamme tytöt yhteistyössä kennel Bullgrin's (bullmastiffit), kennel Wheelback's (bulldogit) ja kennel Taxgemena (mäyräkoira) kanssa.

sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Mahtava viikonloppu! Sertijuhlaa!!

Takana uskomaton viikonloppu! Bertta tuuletti tänä viikonloppuna Suomessa ehkä isoiten koko elämässään :)


kuva: Anita Jussinoja

Lauantaina oli ohjelmassa Oulaisten ryhmänäyttely, jossa tuomarina toimi tiukkana tunnettu, mutta suuresti myös arvostettu Elina Haapaniemi. Koiria oli paikalla 8. Tuomari jakoi koirille laatuarvosteluja aina T:stä Eh:seen asti ennen kuin Bertan vuoro tuli astua kehään. Neiti esiintyi jälleen edukseen ja saimme ERInomaisen! Bertan lisäksi myös yksi avonarttu sai Erin, mutta Paras Narttu-kehässä kaikki meni nappiin ja Bertan sijoitukseksi ROTUNSA PARAS! Ja tietysti mukaan tuli SERTI, se ensimmäinen Suomesta!! Jälleen kerran liikutus oli mahdoton, kehästä ulos päästyäni vain tärisin ja piti mennä Bertan kanssa hetkeksi pois muiden luota ja vain halia!

Tässä vielä Bertan loistava arvostelu, tiukalta tuomarilta:

16 kk vanha. Feminiininen. Hyväntyyppinen juniorinarttu. Erittäin hyvä pää. Tummat silmät, jotka terveet. Erinomainen kulmahampainen väli. Sopiva luusto. Kohtuullinen rinnan leveys. Hyvä runko ja takakulmaukset. Liikkuu erinomaisin askelin.



Paluumatkalla saatiin myös hieman jännitystä. Matkasimme Oulaisiin siis Bertan kanssa junalla. Pasi ja Maiju tulivat Brutuksen ja Rolin kanssa autolla, eli seuraa itse näyttelyssä kuitenkin oli. Junamatka Oulaisiin päin meni ongelmitta, mutta paluumatkan aloitus oli melko jännä. Tulin melko väsyneenä ja onnesta sekaisena näyttelypaikalta Oulaisten juna-asemalle. Kuulin vain sanat IC ja Helsinki, ja juoksimme junaan. Lemmikkivaunun löydettyäni ihmettelin, kuinka paikkanumerot eivät täsmänneet. Siinä sitten odottelin konnaria, kun selvisi, että olen junassa matkalla pohjoiseen, junassa joka ON lähtenyt Helsingistä. Argh...mitäs nyt..Olimme matkanneet pohjoiseen jonkun kilometrin ja odotimme paikoillaan vastaantulevaa liikennettä. Kysyin saanko hypätä ulos junasta ja vaikka juosta takaisin Oulaisten asemalle. Se ei ole kuulemma sallittua ja viimeinen Helsinkiin menevä juna oli juuri tulossa vastaamme, eli en kerkeäisi siihen :(

Siinä sitten näytin koiranpentuilmettä Bertta vierelläni, kun konnari päätti soittaa Helsinkiin menevään junaan ja kysyä josko juna olisi vaikka myöhässä. Noh, eipä ollut, mutta junasta vastannut henkilö otti ohjat omiin käsiinsä: Helsinkiin menevä juna pysäytettiin pohjoiseen menevän junan kanssa samaan kohtaan, keskellä metsää ja 'pieni eksynyt tyttö' koirineen vaihdettiin lennosta oikeaan junaan :D Kyllä vaan, juuri näin tehtiin! Pykälien mukaista tai ei, mutta ne konnarit pelastivat minun viikonlopun, tippa tuli siinäkin heitä kiittäessä linssiin, taisi olla jo väsymykselläkin aikamoinen osallisuus.

Oikea junani tosiaan pysähtyi siihen väärän junan viereen, kun ne olivat kohdakkain. Konnarit nostivat minut, häkin yms ja Bertan yli metrin pudotuksen junasta. Saattoivat muutaman metrin ja toiset konnarit ottivat vastaan toisessa junassa. Kyllä siinä oli muutama matkalainen ikkunassa ihmettelemässä, mitä oikeen tapahtuu, kun juna seisoo keskellä metsää ja meikäläiset vaan juoksee junasta toiseen :) Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Ja kaikki kunnia ihanalle VR:n henkilökunnalle!!

Lauantaina kotiin päästyä, vedimme ruokaa napaan ja yöunille. Sunnuntaiaamuna oli startti Helsingin jäähallille KV näyttelyyn, englantilaisen kasvattajatuomarin arvosteltavaksi. Ja voiko enemmän nappiin viikonloppu jatkua!? Bertta Paras Narttu 3 ja koska edelle menneet nartut olivat jo valioja, napsahti tytöllemme toinen SERTI Suomesta!! Nyt ei tarvitsisi kuin odottaa sitä 2 vuoden ikää ja sitten koittaa saada vielä yksi serti valioituakseen Suomessa. Mutta arvatkaapa vaan, jäänkö kotiin sitä 2 vuoden iän saavuttamista odottamaan?! :D Esitin näyttelyssä myös Nemon ja tulokseksi PU3. Kennel Whelback's oli myös Rop-kasvattaja ja Bertan siskolle Hilmalle tuli vara-serti <3

Tässä vielä Bertan arvostelu. Tuomarina tosiaan englantilainen bulldoggikasvattaja Paul Harding, Pringham Bulldogs kennelistä: Very standard feminine bitch. Flat skull with correct ears. Dark eye, open nostils. Good layback. Correct bite and dentition. Good thrust of underjaw. Pleasing neck. Good layback of shoulder. Correct front. Enough rib. Pleasing topline and tailset. Well muscled quarters. Would just like a bit more of it. Went well, excellent sidegait.

Bulldoggien lisäksi pyörähdin myös bokseri- ja bullmastiffikehissä, mutta niistä ei mainittavaa menestystä herunut. Mutta erittäin spesiaalin päivästä teki myös mukani pyörinyt toimittaja ja valokuvaaja. He tekivät juttua koiranäyttelyistä ja pääroolissa olin minä ja Bertta, juttu julkaistaneen lähiaikoina, eli siitä lisää sitten. Mukavaa väkeä olivat ja juttu heidän kanssaan luisti. Hieman luulen heidän tuoneen lisää jännitystä esittämiseen, koska bulldoggikehässä meni välillä esiintyminen melkoiseksi sähellykseksi minun turhan jännittämisen takia.

Viikko sitten pyörähdimme myös Bertan ja Nemon kanssa Lappeenrannassa. Siitä en kerennytkään täällä vielä mainita. Tuomarina oli Marja Talvitie, joka ei ollut parissa viime näyttelyssä jakanut yhdellekään bulldogille ERIä. Pelon sekaisin tuntein siis lähdimme matkaan :) Kaikki meni kuitenkin nappiin. Bertalle tulokseksi JunEh1, johon olen äärimmäisen tyytyväinen Talvitieltä, sekä jymypottina Nemolle tulokseksi ValEri1 Pu1 ROP! Eli kyllä se tämäkin tuomari bulldogeissa palkitsee kun mieleinen koira eteen tulee! Muille ei eriä jaettu.



4 kommenttia:

Bullukat kirjoitti...

Huh, onpa teillä ollut jännittävä kotimatka pohjoisista. Alkoi kiinnostaa tuo lehtijuttu. Annapa jossain vaiheessa vinkkiä. Lehti on ehdottomasti hankittava omaksi.

Riikka kirjoitti...

Voi kauhistus tuo junajuttu ;) Loppu hyvin kaikki hyvin!!! ja mahtavaa joustoa kyllä vr:n porukalta. Onnittelut vielä kerran super parille mahtavasta menestyksestä!!!

ja onko lehti koirauutiset tai koiramme lehti ? ;)

Unknown kirjoitti...

Melkoista seikkailua koko viikonloppu! Ja menestystä, Bertta on ihan tykki!

Rea kirjoitti...

Hihhiiii Bertta näytti hölmöille pp ihmisille mistä tuulee!!!
Hyvä te ja onnea hienosta viikonlopusta :O)