Muistoissa kulkee suurin rakkauteni C.I.B. NORD BALT MULTI CH Bullgrin´s Charmed One 'Oili'.

Omistamme tytöt yhteistyössä kennel Bullgrin's (bullmastiffit), kennel Wheelback's (bulldogit) ja kennel Taxgemena (mäyräkoira) kanssa.

tiistai 11. elokuuta 2009

Ryp, Ryp, Ryppeilyä!

Takana todellinen huippu viikonloppu! Lauantaina oli kalenterissa Turun kansallinen kaikkien rotujen näyttely ja sunnuntaina Helsingin kaikkien rotujen pentunäyttely.

Mennäänpä viikonlopun kulku läpi oikeassa järjestyksessä, kuvien kera:

Alunperin Turkuun piti lähteä sekä Bertta, että Oili. Mutta hetken mielijohteesta päätinkin antaa omalle porukalle vapaapäivän ja lähdin matkaan vain kuskiksi. Olin luvannut kyyditä Turkuun ja takaisin ystäväni Tupun ja hänen mastiffinsa Pikku-Jaskan ja kääpiöpinserin Kingin.
Paikan päällä muistin, että händlättävänä tänään myös Bertan setä Burt. Ja tietysti ne normaalit siistit kehävaatteet jäi kerrankin kotiin, joten mukana olleilla rytkyillä piti pärjätä.

Päivä alkoi siis bulldoggien rotukehällä. Ja eihän se lainkaan hullusti mennytkään Vsp Bertan isoäiti Patsy ja Rop luottopoikani Burt! Burt nappasi samalla viimeisen kaivatun Suomen sertin ja viimeisteli Suomen muotovalion arvonsa. Eikäpä tittelit siihen jääneet, vaan samalla odottamassa olleet sertit tekivät pojasta myös Viron ja Ukrainan muotovalion. Aivan mahtavaa!! Isot onnittelut omistajalle Heidille! Heidi oli jo viemässä Burtia takaisin kotiin, kun ehdotin, että josko jäppinen jääkin mun kanssa odottamaan iltapäivän ryhmäkehiä ;D Odotellessa olikin sitten Tupun koirien rotukehät.


Rop Burt ja Vsp Patsy (tuomari: Rajko Rotner, Slovenia)

Kingi on Tupun mastiffilauman ilopilleri ja pikkupirpana. Kinkku on vasta juniori-ikäinen, mutta on jo useaan otteeseen ollut maailmalla meidän mukana. Junnusertejä ulkomailta on useampikin, mutta suomesta sertiä ei ole vielä tullut. Kääpiöpinsereissä kilpailu aina hieman kovempaa, koska koiria rotukehässä usein hyvinkin paljon. No mutta, Kingi jatkoikin hyvin alkanutta aamua! Ensin voiti yllätykseksi kaikki urokset ja lopuksi valittiin vielä Rotunsa Parhaaksi. Tätä ei Tupu varmaan osannut edes unissaan toivoa! Onnea Kingi! Ihana pikkumies!


Rop Kingi (tuomari: Alfredo Alessandri, Italia)

Seuraavana vuorossa olikin suosikkini Jaska mastiffi. Jaska jatkoi hienosti tuttua tyyliään ja hänetkin valittiin Rotunsa parhaaksi. Laumassamme oli siis kolme koiraa ja kaikki päivän Rotunsa Parhaita! Saldona myös kaksi sertiä ja yksi triplavalio. Ei hullummin, vai mitä?


Rop Pikku-Jaska (tuomari Rajko Rotner, Slovenia)

Välissä autoin myös tuttua bullmastiffikasvattajaa, Miiaa (Lisbethin Bullmastiffit), paras uros kehässä ja kasvattajaryhmän esittämisessä. Ja sitten muutama tunti vaan hengailtiin ja nautittiin aurinkoisesta säästä, koirien nukkuessa päikkäreitä.



Iso kiitos mukavasta päivästä kuuluu aina niin ihanalle reissukaverille, Tupulle!

Ryhmäkehät alkoivat neljän jälkeen. 2 ryhmän tuomaroi Alfredo Alessandri ja ryhmä oli taas todella valtavan kokoinen. Tuomari ei tehnyt kokoomakehässä esiarvostelua, vaan kaikki koirat tutkittiin ja liikuteltiin yksitellen itse isossa kehässä. Yllätys oli aikamoinen, kun tuomari poimi jatkoon seitsemän parhaan joukkoon sekä Pikku-Jaskan ja Tupun, että minut ja Burtin!
Siinä sitten tuomari vielä hieman tarkkaili koiria ja ryhtyi sijoittamaan ryhmän neljä parasta. Kun kaiuttimista kuului 'ja toiseksi tulee tänään: englanninbulldoggi Wheelback's Big Easy..', niin itkuunhan se minä repesin. Eka kerta kun poika on Suomessa Rop ja saman tien ryhmässä toiseksi! Siinä sitä sitten itkuisena poseerattiin tanskandogin vieressä. Tuomarikin tyynnytteli, että ei tarvitse itkeä ;D

Tässä 'superedustava'-kuva, jonka Koirauutisten toimittaja on napannut. Hikinen, väsynyt, itkuinen, mutta SUPER onnellinen pari!! Mahtavaa Burt! Meidän Äijä!


Sunnuntaina olikin sitten Bertan vuoro jatkaa toimintaa Tuomarinkartanossa, Helsingin pentunäyttelyssä. Aamulla kuitenkin händläsin etukäteen sovitusti Sannan (Remarkabull Bullmastiffit) Signe bullmastiffin, ja mukavastihan päivä alkoi Vsp sijalla, ja sertillä ;D Onnea Sanna ja Signe!

Bulldoggien rotutuomarina oli tiukkana tunnettu Elina Haapaniemi, mutta se ei Bertan tahtia hidastanut! Bertta valittiin Rotunsa Parhaaksi pennuksi uskomattoman mukavalla arvotelulla. Arvostelu lämmittää mieltä todella paljon, kun tuomarina ainakin bullmastiffipiireissä hyvinkin tiukkana ja tarkkana pidetty Haapaniemi.

8 kk vanha, hyvin tempperamenttinen, erittäin hyvin esiintyvä narttupentu, jolla on oikea muoto. Hyvä kallo, silmät & ilme. Riittävän leveä alaleuka.
Hyvä luusto & erinomainen rinnan leveys. Hyvä runko ja roach. Askeltaa hyvin.


Tämän jälkeen taas luvassa ryhmäkehien odottelua. Mukana mukavasta päivästä nauttimassa oli Lassin sisko Linda ystävineen, sekä Lassin vanhemmat. Kiitos kannustuksesta!

2 ryhmän pennut tuomaroi Reijo Latvala. Rop-pentuja oli tässä ryhmässä jopa 19 kappaletta, joten kovia toiveita menestyksestä ei etukäteen ollut. Bertta kuitenkin esiintyi taas todella upeasti, helteestä piittaamatta ja tulokseksi Ryhmän kolmas sija!! Kiitos oma pikku tiitiäiseni!!




Aikamoinen viikonloppu, vai mitä! Maanantaina tehtiinkin jo taas sitten ihan muuta. Luvassa oli hakutreenit. Ja varsin perusteelliset treenit olivatkin! Kiitos Minna, kun tulit taas vierailevaksi tähdeksi opettamaan uusia juttuja! Keskiviikkona alkaakin sitten se Bertan Toko1 kurssi, saas nähdä kuin meitin käy!

2 kommenttia:

Rea kirjoitti...

Onnittelut jälleen kerran :)

Unknown kirjoitti...

Olette te hurjia!