Muistoissa kulkee suurin rakkauteni C.I.B. NORD BALT MULTI CH Bullgrin´s Charmed One 'Oili'.

Omistamme tytöt yhteistyössä kennel Bullgrin's (bullmastiffit), kennel Wheelback's (bulldogit) ja kennel Taxgemena (mäyräkoira) kanssa.

keskiviikko 5. elokuuta 2009

Hakuilua!!

Bullmastiffiporukamme hakutreenit jatkuivat jälleen vetäjämme Sanna Vakkilaisen pentutauon jälkeen. Tämä laji on ehdottomasti harrastuksistamme se mieluisin! Sekä koirat, että ihmiset tykkäävät. Koirat pääsevät kunnolla irrottelemaan ja ihmiset pääsevät treenien lomassa tapaamaan tuttuja.

Hakutreenit pidetään pääsääntöisesti kerran viikossa ja paikka vaihtuu aina satunnaisesti. Kiitos Sannan, perheemme pienimmäinen Bertta, hyväksyttiin myös mukaan treeniporukkaan. Hyvin näytti bulldogiltakin sujuvan! Tällä kertaa kaikille koirille tehtiin melko helpot piilot, jotta homma ensin palautuisi tauon jälkeen mieliin.

Seuraavassa on hieman kerrottu mistä hakuilussa on kyse. Teksti on poimittu All Heroes Bullmastiffien sivuilta:

Haku on "kadonneiden" henkilöiden ja esineiden etsimistä. Henkilöetsinnässä koira lähetetään etsittävälle alueelle jonne on piiloutunut maalimiehiä eli etsittäviä henkilöitä. Koiran tulisi tutkia alue risteilemällä pitkillä pistoilla molemmin puolin keskilinjaksi otettua aluetta siten, että alue tulisi mahdollisimman tarkasti tutkituksi. Kun koira löytää piilossa olevan henkilön eli maalimiehen, sen tulisi ilmaista omistajalle kadonneen henkilön sijainti. Osa koirista ilmaisee haukkumalla mutta myös rullailmiasu on mahdollista. Suurin osa bullmastiffeista ilmaisee haukkumalla.

Bullmastiffeille ihmisten etsiminen tuntuu olevan luontaista puuhaa, sillä kaikki tuntuvat keksivän hyvin nopeasti mistä on kyse. Bullmastiffihan kehitettiin etsimään salametsästäjiä yhdessä isäntänsä kanssa. Koiria ei todellakaan tarvitse pakottaa metsään, vaan ne lähtevät etsimään piilossa olevia maalimehiä intoa täynnä. Toisilla taitaa kiilua silmissä iso kasa nakkeja, joita maalimies antaa palkaksi koiran saavuttua piilolle, mutta vähemmänkin ruoalle persot lähtevät metsään ihan yhtä mielellään. Nenän käyttö on koiralle yllättävän rankkaa ja treenien jälkeen tuntuu uni aina maittavan.

Ja tässä hieman kuvia maanantaisista treeneistä, ensi viikolla sitten jatketaan! Kuvat: Mikko Ylilammi


Oili sai hajun ensimmäiseltä piilolta.


Oili haukkuu maalimiehen luona, jotta minä osaisin tulla paikalle. Maalimies pitää Oilin tapauksessa usein polvea esteenä. Esimerkiksi tällä kertaa Sanna vaati Oililta todella pitkän haukkusarjan ennen palkkaamista. Varsinkin tällaisessa tilanteessa Oililla ei aina maltti riitä, ja se koittaa tulla liian lähelle syliin haukkumaan, jotta saisi makkarat nopeammin ;D


Aunen treeniparina on alusta lähtien toiminut Lassi.


Aune on havainnut ensimmäisen maalimiehen ja vauhti on sen mukainen!



Bertan kanssa homma aloitettiin helpolla näkölähdöllä.

Tuolla se vilahti, mä näin!

Oiskohan se toinen maalimies tuolla?!

Jotta koira tottuu maalimiehiin, on usein alkuvaiheessa tapana, että maalimies saattaa koiran keskilinjalle samalla palkkaamalla.
Innolla jo odotetaan ensi viikon treenejä! Kiitos Sanna ja muu treeniporukka!

2 kommenttia:

Bullukat kirjoitti...

Voi kun Bertta on tarkkana tyttönä treeneissä mukana :)

Sanna kirjoitti...

Jepulis! joensuussa nähdään. Muutenkin on tulossa aikas vähän bm. Varmaan lauantaina tuun katsomaan kehän laitaan ja sunnuntaina minnikin mukana. =)