Muistoissa kulkee suurin rakkauteni C.I.B. NORD BALT MULTI CH Bullgrin´s Charmed One 'Oili'.

Omistamme tytöt yhteistyössä kennel Bullgrin's (bullmastiffit), kennel Wheelback's (bulldogit) ja kennel Taxgemena (mäyräkoira) kanssa.

keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Aune verenluovutuksessa!

Aune was giving blood in Animal Hospital today. Maybe someday it will help dogs who need it.

Olipas mielenkiintoinen aamupäivä. Kävimme joku aika sitten Aunen kanssa Viikissä testaamassa veren ja nyt tuli viikko sitten soitto, että verta tarvittaisiin. Tänä aamuna otettiin siis suunnaksi Viikin eläinsairaala :)

Aluksi otettiin jälleen verinäyte. Tämän jälkeen lääkäri kävi tekemässä yleistarkastuksen ja kuunteli mm. sydämen. Voi että kun sai lääkärit ja hoitajat Aukilta pusuja ja häntä vispasi tuhatta ja sataa koko ajan :)



Sen jälkeen odoteltiin verikokeen tuloksen valmistumista.



Kaikki oli kunnossa ja aloitettiin itse operaatio. Kaulasta ajettiin hieman karvaa ja sitten samanlaisella koneella, kuin ihmisillä, otettiin neidistä 470ml verta.



Luovutuksen jälkeen pistokohtaa painettiin hetki.





Ja sitten Aune sai tyytyväisenä ihmetellä aikaansaannostaan :)





Ja ei kun pöydältä pois ja herkkuja kupillinen :)



Hoitajat kehuivat Aunen luonnetta ja lungia asennetta aivan vietävästi! Sanoivat, että varmasti soittelevat uudelleenkin, heti kun tulee veren tarvetta ja neljä kuukautta edellisestä luovutuksesta on kulunut. Mainitsin myös, että olemme käytettävissä hätätilanteissakin pikaisella varoituksella, koska asumme kuitenkin melko lähellä Viikkiä. Palkinnoksi saatiin säkillinen Hill's ruokaa ja verenluovuttajan heijastin :)

Nyt haastankin kaikki muut kynnelle kykenevät menemään testiin ja mahdollisesti luovuttajaksi. Tässä linkki koirapankkiin, josta näkee myös luovuttajaksi sopivan vähimmäisvaatimukset
http://www.vetmed.helsinki.fi/elainsairaala/pienelainsairaala/tukipalvelut/veripankki_koirat.html

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Ihana Aune kun on niin rauhallinen tuollaisessakin uudessa tilanteessa. Ja älyttömän hienoa toimintaa joka voi pelastaa jonkun muun hengen. Te ootte ihan sankareita!

Riikka kirjoitti...

Voi miten hieno homma ! Täällä ollaan niin ylpeitä Aunesta! Ei voi koskaan tietää milloin oma koira tarvii verta!
Kirjoita tuosta lehteen juttu Viivi, ehdit vielä tällä viikolla! Jos sen kautta innostais muutkin luovuttamaan!

Ira kirjoitti...

Voi vitsi kun pimpula ei ole tarpeeksi painava :( olen monet kerrat harmitellut, sairaalalla kun oikeasti verenluovuttajat ovat kultaakin kalliimpia.