Muistoissa kulkee suurin rakkauteni C.I.B. NORD BALT MULTI CH Bullgrin´s Charmed One 'Oili'.

Omistamme tytöt yhteistyössä kennel Bullgrin's (bullmastiffit), kennel Wheelback's (bulldogit) ja kennel Taxgemena (mäyräkoira) kanssa.

torstai 21. lokakuuta 2010

Juhlaa jäämerellä!


Viikonloppuna oli ohjelmassa reissu jäämeren rannalle, Norjan Tromssaan! Edessä siis 1400 km tavallisesta poikkeavaan suuntaan eli pohjoiseen. Matkasimme Helsingistä Oulun kautta Kilpisjärvelle ja sieltä muutaman tunnin Tromssaan.

Matka taitettiin tutun ja turvallisen bussiporukan kanssa ja mukaan matkaani koirista lähti Bertta, Nemo, Molla ja Leon. Tulokset olivat lähes päätä huimaavat!


(kuva: Hanna Salovuori)


(kuva: Hanna Salovuori)

Ranskiskehässä menestystä ei herunut tällä kertaa. Porukamme ainoa oikea BIS-voittaja nappasi Tromssasta sileän ykkösen. Mutta eipä siellä juuri muutkaan ranskiskehässä loistaneet. Tuomarin linja oli armoton ja 15 ranskiksesta vain yksi nuorten luokan narttu sai erin. Leon pisti parastaan ja mielestäni yhteistyömme sujui loistavasti, joten siitä homma ei ainakaan jäänyt kiinni. Mutta Leon on paikkansa porukassamme ansainnut. Bertta ja minä olemme aivan sulaa vahaa tuon ihanan pikkumiehen edessä! Sydän heltyy, kun näkee Bertan ja Leonin NIIN nauttivan toistensa seurasta!



Bullmastiffikehässä minulla oli siis esitettävänä Molla. Molla menestyi taas tyyliinsä uskollisena ja tulokseksi PN2 Vara-Cacib ja SERTI eli neidistä tuli samantien sitten Norjan muotovalio! Onnittelut Satu ja Sabina!

Myös englanninbulldoggikehä oli yhtä juhlaa!!! Vastassa oli hienoja koiria sekä uroksissa, että nartuissa. Tiukan urosten kisan jälkeen Nemo selviytyi voittajaksi ja ennakkojännityksen jälkeen helpotus oli aikamoinen. Kyllähän pisti jännittämään Nemon ensimmäinen 'cacib-matka' ulkomaille. Nemolle tulokseksi rotukehässä siis Rotunsa Paras, Cacib, Serti ja pojasta leivottiin näin uusi Norjan muotovalio!

Bertta pistikin sitten Nemosta täysin poiketen esiintymisen aivan läskiksi. Liikkeet se malttoi näyttää edelleen upeasti, mutta seisomisesta ei sitten meinannutkaan tulla yhtään mitään. Kehän laidalla oli kaikki muu kuin tuomari paljon kiinnostavampaa. Yllätys oli aikamoinen, kun tuomari siirsi Bertan paras narttu -kehässä ruotsalaisten ohi. Tippa meinasi tulla linssiin, kun olin jo lähes luovuttanut kokonaan laatuarvostelumme aikana. Pikkulikka osoitti, että ei se menestyminen ole aina koosta ja 'patsaana' seisomisesta kiinni, vaan kyllä tuomari erinomaisuuden huomaa muutenkin ;D Bertalle tulokseksi siis narttujen voitto eli VSP Cacib ja Serti. Cacib oli nyt kolmas eri maan Cacib, eli ensi toukokuun jälkeen inttivaliosta uupuu vaan yksi Cacib ja se saa tulla aivan mistä maasta vaan. Enpä olisi uskonut, että neiti jyrää tähän tahtiin, kun ikää on kuitenkin vasta alle kaksi. Niin ikään kun ikää on alle kaksi, jää Norjan serti ns. roikkumaan. Kun neiti täyttää kaksi vuotta ja mahdollisesti saavuttaa esim. Suomen tai Viron valioarvon napsahtaa samalla Norjan muotovaliotitteli rekisteriin! Voitte uskoa mikä fiilis oli bulldoggikehän jälkeen!

Tässä vielä Bertan upeaakin upeampi arvostelu, taisi pikkulikka lumota tuomarin, Arne Fossin, totaalisesti :)

Ung champion av hög kvalitet. Härlig huvud. Fantastikt, surt utryck. Utmärkt skalle ock byst. Front i utveckling. Typisk kropp ock överlinje. Härliga bevegelser. Utmärkt temperament. Mycket välvisad, fin tik.
Nuori, korkeatasoinen valio. Ihana pää. Fantastinen, hapan ilme. Erinomainen kallo ja eturinta. Etuosa vielä kehitysvaiheessa. Tyypillinen runko ja ylälinja. Ihanat liikkeet. Erinomainen luonne. Erittäin hyvin esitetty, hieno narttu.


Bulldoggien parhaat: Bertta ja Nemo (kuva: Mika Sinko)

Iso kiitos Katille rop-kehässä avustamisesta, ei taida olla Bertta se kaikein helpoin handlattava varsinkaan muille ;D Valokuvaan sitten vaihdettiinkin koirat toisinpäin, että edes joku tassu pysyisi maassa hetken :)

Ja eipäs se bulldoggijuhla siihen vielä jäänyt! Ryhmäkehässä esiintyminen meni tällä kertaa Nemon kanssa enemmän kuin nappiin ja poju malttoi poseerata pitkän päivän päätteeksi upeasti ja jalka nousi liikkeissä Nemon tuttuun upeaan tyyliin! Tuloksena FCI 2 ryhmän toiseksi paras koira!!!


(kuva: Petri Nordman)

(kuva: Petri Nordman)

Kiitos kaikille reissukavereille mahtavasta matkasta, avusta ja kannustuksesta! Isot onnittelut mukanani olevien koirien omistajille!

Loppuun vielä kevennykseksi kuva Mildredistä tilaamassa iltaruokaa :)


Nyt muutama viikko sitten pysytellään Suomessa ennen seuraavaa ulkomaan keikkaa. Luvassa näytelmiä Lahdessa pariinkin otteeseen. Lisäksi Mildred starttaa pari uutta harrastusta: uima-altaassa uimisen ja raunioetsinnän. Saas nähdä mihin skottiprinsessasta on!

Ei kommentteja: