Muistoissa kulkee suurin rakkauteni C.I.B. NORD BALT MULTI CH Bullgrin´s Charmed One 'Oili'.

Omistamme tytöt yhteistyössä kennel Bullgrin's (bullmastiffit), kennel Wheelback's (bulldogit) ja kennel Taxgemena (mäyräkoira) kanssa.

maanantai 29. marraskuuta 2010

Rotuspesialistikin tykkäsi !!



Olle (Unton poika) Rotunsa Paras pentu ja Mildred Vastakkaisen Sukupuolen Paras pentu @ Best In puppyshow, Helsinki 27.11.2010
Tuomarina Suomen ensimmäinen kasvattajatuomari, rotuspesialisti Sanna Vakkilainen

MAHTAVA PÄIVÄ! Voi sentään, kun olin jännittänyt tätä päivää. Tiesin Sannan olevan super tiukka ja hän jos joku Suomen tuomareista osaa arvostella bullmastiffeja! Kaikki kuitenkin sujui melko nappiin ja tuomari piti Mildredistä, vaikka näpäyttikin, että tällä kertaa handleri kyllä jännitti vähän liikaa :) En tiedä mistä johtui, mutta tosiaan kädet sheikkasivat hulluna kehässä ja aamusta lähtien oli perhosia vatsassa. Kenties jännityksen aiheutti se, että arvostan todella tämän tuomarin mietteitä ja tiesin hänen olevan äärettömän tarkka. Vaikka tunnenkin tuomarin entuudestaan tiesin, ettei tälle naiselle ns. naamasta ole ainakaan mitään positiivista hyötyä eli täysin siemauksin voimme olla tyytyväisiä menestyksestämme. Sanna ei myöskään nykyisin, tuomariksi valmistumisen jälkeen, juurikaan kommentoi koiria muuta kun kehässä, joten hänen mielipidettään Mildredistä en tiennyt ennen kehää laisinkaan. Perhe ja tutut naureskelivat koko viikon minulle, kun hermoilin jo ennakkoon lauantaita. Satoja näytelmiä on takana ja isoja kehiä merkittävissä näyttelyissä, mutta silti tämä pentunäyttely oli varmasti historian jännittävimpiä minun kohdalla :) Kiitokset tuomarille tarkasta ja hienosta arvostelusta. Arvostan!

Sain esittää ihanaa Ollea sekä rotukehässä, että jatkoon isossa ryhmäkehässä. Kiitos Sari ja isot onnittelut! Huippumies! Mildredistä ja Ollesta tulee varmasti vielä kelpo parivaljakko kehiin!

Tässä sitten se Mildredin paljon jännitetty arvostelu:

'' 7kk punainen kauniin tasapainoisesti kehittynyt narttupentu. Hyvä rodunomainen vahvuus ja sukupuolileima. Erittäin hyvä kallo. Kookkaat, mutta hyväasentoiset korvat. Kuono saa täyttyä vielä silmien alta. Kauniit silmät. Erinomainen tasapurenta. Leveät leuat. Toivottavasti koiran pigmentti vahvistuu iän myötä. Aavistuksen lyhyt kaula. Hyvä ylä- ja alalinja. Ikään nähden erittäin hyvin kehittynyt eturinta ja rintakehä. Hieman lyhyt pysty olkavarsi, muuten rodunomaisesti kulmautunut. Liikkuu hyvällä askelpituudella. Voisi olla enemmän draivia liikkeessä. Ystävällinen käytös. Olisi vielä enemmän edukseen esittäjän rauhallisemman käytöksen myötä.''

Olen äärettömän tyytyväinen arvosteluun, ns. ilmaiseksi kun ei tältä tuomarilta mitään saa. Vielä kun saisin likan juoksemaan kehässäkin samalla vauhdilla kuin ulkona, niin hyvä tulee :) Liikkeet ovat oikeanlaiset, askelpituus ja leveys loistava, mutta se vauhti...se vauhti tuntuu välillä kehissä puuttuvan..Mietitään uusia kikkoja ja kenties, kun lihaksia tulee lisää ja honkkelius vähenee niin homma paranee :)

Kävimme neidin kanssa lemmikkimessuilla myös ns. koiraneuvolassa, jossa sai mittailla pentunsa ilmaiseksi. Neidolla on nyt ikää reilut 7 kuukautta: painoa 39kg ja säkäkorkeus oli 58cm. Kolme kiloa ja kolme senttiä ollaan vielä aikuisen bullmastiffinartun rotumääritelmän alarajoista, mutta kuten viikonlopun tuomarikin totesi, niin hyvässä kasvuvauhdissa ollaan ja varmasti varsin mallikkaan kokoinen neidistä kasvaa :)

Tulevalla viikolla jatkan vielä pari päivää ns. kesätöitäni. Joulukuu meneekin sitten pelkillä kauppatöillä eli luvassa ihanan paljon metsäilyä ja hangessa hyppelyä täysin valoisaan aikaan. Koulukin jatkuu suuremmalla teholla vasta tammikuussa. Pakkaset saavat meidän puolesta jatkua, välipäiviksi on suunnitelmissa livahtaa mökille pidemmäksikin aikaa ja rallatella järven jäällä olan takaa! Ennen joulua luvassa vielä kuitenkin Voittajanäyttelyt ja ulkomaankeikkaakin. Voittajiin tosin lähden vain handlaamaan omien koirien jäädessä kotiin.

Nautitaan lumesta ja pakkasesta! Parempi tuo kylmyys, kun ainainen loskaralli!

Ei kommentteja: